ingrid art design

om mig och min konst


ingrid art design


TALANDE FOTOKONST - alla tryckalster i butiken //ingrid art design// visar bilder som från början är foton från verkligheten. Till bilderna har jag lagt en textrad och tagit fram tryckalster i form av posters, mediumprints och miniprints. 

Jag har ett genuint intresse för foto, bild, färg och form, men också för ord, text och berättelser - allt detta har jag kommit på att jag kan kombinera. De allra flesta alster du hittar i min web-butik är resultatet av detta! Talande fotokonst!

Samtliga tryckalster är av kraftigt premiumpapper. Välj om du vill rama in dem eller varför inte bara klämma upp dem med pappersclips eller klädnypor. Miniprintsen kan kanske få komplettera en present du skall ge bort, du ger i så fall bort kort som inte slängs utan bestående nog kan ramas in! Miniprintsen kommer i två-pack, du kanske ger bort ett och behåller ett själv!? 

Du får inte endast en bild som i sig kan vara fin att få upp på väggen, du får även fotokonst som talar lite!

Vill du se mer av mitt fotografiska arbete, så titta gärna även in på //ingrid kraiser photography//. Kontakta mig gärna om Du vill beställa en förstoring!

Kontakt: ingridkraiserphotography@gmail.com


Information om använt papper för tryck:

Posters yngre, var dag, excuse, just a reflection, nya svarta och my left är tryckta på följande papper: MultiDesign® Original White, 200 gram, som är ett träfritt, obestruket premiumpapper. MultiDesign® Original White är FSC-certifierat och åldersbeständigt (enligt ISO 9706). Motivet resten av tiden är tryckt på MultiDesign® Original White 240 gram. 

Samtliga miniprints är tryckta på MultiDesign® Original White 300 gram.

Posters frön och cykeltur för två är tryckta på följande papper: Vision Pro, 250 gram, miljödeklarerat och märkt med EU Ecolabel, Paper Profile och FSC, se nedan för mer information. Åldersbeständigt enligt ISO 9706. Miljödeklarerat enligt Paper Profile.

EU Ecolabel

EU Ecolabel - EU:s gemensamma officiella miljömärkning, tidigare känd som EU-blomman. Fungerar på samma sätt som Svanenmärkningen. Produkterna granskas ur ett livscykelperspektiv från råvara till avfall. För att få licens måste produkterna uppfylla höga krav på miljö, funktion och kvalitet.

FSC
FSC - Forest Stewardship Council är ett internationellt system för miljömärkning. Systemet främjar ett hållbart skogsbruk, utifrån ekologiska, sociala och ekonomiska aspekter. Produkter som bär symbolen är inspekterade och kontrollerade av en ackrediterad certifierare. För certifiering krävs att företaget kan styrka att träet kommer från FSC-skogar. Företagen måste även uppfylla FSC:s regler för social hänsyn och mänskliga rättigheter. Pappret som här använts innehåller återvunnen träråvara.

Paper Profile

Paper Profile - Pappersbranchens miljövarudeklaration som ger information om varje pappers miljöegenskaper, t ex utsläpp till vatten och luft, produkternas beståndsdelar, energikonsumtion och avfallshantering.

Mediumprintsen är tryckta på ett 220 gram kraftigt, matt, fotopapper plexgear©.


Om du vill läsa mer om FSC-certifiering, se gärna länken här:

https://se.fsc.org/se-se

Om du vill läsa mer om vad åldersbeständighet enligt ISO 9706 innebär, se gärna länken här:

http://https://www.sp.se/sv/index/services/paper/sidor/default.aspx